150.000 milstolpar

Traktorer för framgångsrika

En framgångshistoria utan jämförelse om maskiner som entusiasmerar sina förare med sin kraft och intelligens. Efter endast 15 år lämnar den 150 000: e CLAAS-traktorn vår fabrik i Le Mans.

150.000 milstolpar

Traktorer för framgångsrika

En framgångshistoria utan jämförelse om maskiner som entusiasmerar sina förare med sin kraft och intelligens. Efter endast 15 år lämnar den 150 000: e CLAAS-traktorn vår fabrik i Le Mans.

Arbete
Teknik
Produktion
0
traktorförare arbetar med en maskin från CLAAS
0
traktorförsäljare och servicetekniker arbetar för CLAAS-kunder
0
miljoner euro investeras i test- och utvärderingscenter
0
år med CLAAS-traktorer
0
traktorutvecklare och -montörer förbättrar ständigt CLAAS-traktorerna
0
traktormodeller från CLAAS visar mångsidighet

# 150.000 specialmodeller

Golvmatta med texten # 150.000
4-punkts hyttfjädring
Steglös CMATIC transmission
PROACTIV framaxelfjädring
# 150.000 text
Frontlift
Speciallackering CLAAS grön metallick
CEBIS touchscreen
CMOTION multifunktionsspak
TELEMATICS
Det är mycket att upptäcka. Klicka på markeringarna för att läsa mer.

150.000 kraftpaket

På Europas fält finns 70.000 ARION, 25.000 AXION och 15.000 CMATIC-transmissioner i arbete. Den nya generationen AXION imponerar med mellan 10% och 20% högre vridmoment.

Drivning: Arbete

Med kraft och insikt

Konstant strävan efter ännu mer effektivitet, ännu mer tillförlitlighet och ännu bättre lönsamhet:

 • De nya motorerna uppfyller kraven enligt avgasnorm Tier 4 och ger bättre lönsamhet.
 • CLAAS lågvarvskoncept spar bränsle och ger bättre prestanda.
 • Högre effekt och automatisk anpassning av motorvarvtalet sänker driftskostnaderna.
Fråga om en provkörning
„Traktorerna måste hålla hög kvalitet. Maskinerna går många timmar per år och arbetet är delvis mycket intensivt och krävande.“
Tormod Eitrmein, Gården Eitrheim, Norge

Driven av passion

Bara växla

CLAAS traktorer står för ekonomisk transmissionsteknik med högsta komfort och maximal tillförlitlighet:

 • Med CLAAS HEXASHIFT transmissioner växlar du lekande lätt med fingertopparna eller automatiskt med HEXACTIV automatväxel.
 • CMATIC står för steglös transmissionsteknik - högsta kostnadseffektivitet garanteras.
Tack vare CLAAS lågvarvskoncept uppnås max motoreffekt mellan 1.500 och 1.700 rpm. Det spar bränsle och ökar prestandan.
I ARION och AXION är t.ex. motoroljetråget en del av traktorns självbärande ram med getingmidja för maximal smidighet och hög stabilitet.
Med QUADRISHIFT- eller HEXASHIFT-växellådan kör du utan att avbryta drivningen när du växlar powerhift-stegen för att anpassa körhastigheten optimalt till rådande arbetsförhållande.

Konstruktionsfas

Mer än 250 ingenjörer arbetar dagligen med utvecklingen av nya traktorer och för varje ny traktor startas ett nytt utvecklingsprojekt . I början av projektet fastställs alla kundkrav i samråd med utvecklingsavdelningen och formuleras som utvecklingsmål.

Fråga om en provkörning

CLAAS fokuserar på att optimera och finjustera alla komponenter så att maskinerna alltid kan uppnå bästa resultat vad gäller prestanda, effektivitet och kostnadseffektivitet. Det innebär t.ex. att cirka 1 000 timmars testkörning krävs för att motorrummet ska kunna utformas optimalt.

112.000 timmars utveckling, körning i testbänk och fälttester.

150.000 komfortzoner

Alerta förare är mer produktiva. Därför konstruerar våra ingenjörer förarplatserna enligt ett enkelt motto: maskinen måste anpassas till människa och inte tvärtom.

Komfort: Arbete

Innovativ förarplats

Målsättningen var att utforma bästa sikt och tillgänglighet samt ergonomiskt utformade manöverreglage:

 • Enklaste handhavande och högsta transmissionskomfort
 • Funktionell manövrering med en av de mest komfortabla steglösa transmissioner i världen
Fråga om en provkörning
„Förarna måste ha bekväma förarplatser. Det här är deras kontor, deras kontor är deras traktor, de sitter där och arbetar hela dagen.“
Sam Taylor, gården Taylors Bulbs, Holbeach, UK

Arbetsplats

Fler möjligheter

 • CIS+ med färgskärm och elektroniskt manövrerade hydraulventiler är den standard som erbjuds i de steglösa CMATIC-traktorerna.
 • Nya CEBIS med pekskärm kommer att göra alla som vill ha mer teknik och komfort begeistrade.
Genom de fyra fjädringspunkterna är förarhytten helt isolerad från traktorkroppen. Stötar och vibrationer når helt enkelt aldrig föraren.
Tunga burna redskap i trepunktslyften både fram och bak belastar både traktor och förare. För att jämna ut lasttoppar vid transporter och vid upplyfta redskap på vändtegen är både främre och bakre trepunktslyft utrustade med lastdämpning.
Den nya CLAAS PROACTIV framaxeln ger enastående köregenskaper samtidigt som den kräver mindre underhåll.
Den 7 tum stora CIS+ färgskärmen kombinerar ännu fler visnings- och inställningsmöjligheter för steglösa CMATIC eller powershifttransmissionen, elektroniska hydraulventiler, F-knappar och CSM vändtegsautomatik.
CEBIS-versionen kännetecknas av de elektroniskt manövrerade hydraulventilerna och framförallt av den nya CEBIS-terminalen med pekskärm och CMOTION multifunktionsspaken. Dessutom erbjuder CEBIS-versionen talrika inställnings-, visnings- och automatikfunktioner.
CIS-varianten med enfärgad 7-tums display och mekaniskt manövrerade hydraulventiler är instegsvarianten för CLAAS HEXASHIFT-modelllerna med powershifttransmission.
CLAAS POWER SYSTEMS motorstyrning, i kombination med den steglösa CMATIC-transmissionen, ger perfekta förutsättningar för krävande drag- och kraftuttagsarbeten samt effektiva transportjobb.
Verkningsgraden är konstant hög i alla hastigheter. Här visar CLAAS traktorer verkligen sin styrka.
CMATIC-transmissionen kan köras med tre olika körsätt: körpedal, körspak och i manuellt läge.

Kliniktest

CAD-koncept frigörs och optimeras inom ramen för så kallade kliniktester. CAD-modeller konverteras till trä- och plastmodeller i naturlig storlek (som i bilindustrin). Eftersom kunderna är de bästa att bedöma konceptets praktiska användbarhet, erbjuds cirka 30 kunder (CLAAS-kunder och användare av traktorer av andra fabrikat) från olika länder av CLAAS att deltaga i produkttest i en produktklinikverkstad.

Fråga om en provkörning

I ett frågeformulär uppmanas deltagarna att utvärdera det nya konceptet och jämföra med befintliga modeller ur CLAAS-produktutbud såväl som ur konkurrenters produktutbud.

Genom detta produkttest kontrolleras om det nya konceptet uppfyller kraven i specifikationerna och vilka ergonomiska aspekter som ska optimeras.

Testad under extrema förhållanden.

150.000 beslut

Över 150.000 traktorförare har beslutat sig för att välja en maskin från CLAAS. Från fabriken finns det traktorer för alla smaker och behov. Du kan välja mellan mer än 50 olika modeller med mellan 75 och 530 hk.

Mångfald: Arbete

Mångsidiga önskemål

Du är speciell, ditt företag är speciellt - och hos CLAAS kan du ställa speciellt höga krav på din traktors individuella utrustning.

Det finns bara en begränsning för vad du kan välja: din tid. Men till din hjälp finns bra rådgivning tillgänglig.

Fråga om en provkörning
„För att kunna utföra ett bra arbete krävs bra maskiner. Vår maskinpark omfattar mer än 20 CLAAS-maskiner.“
Tomasz Różański, Różański, Polen

Utrustning och teknik

Behöver du en traktor som uppfyller alla dina krav? Över 50 modeller från 75 till 530 hk finns tillgängliga i vårt utbud.

 • Våra stortraktorer från 205 till 530 hk ger dig effektivitet, komfort och lönsamhet.
 • I storleksklassen från 100 till 200 hk finns 13 modeller, 4 transmissionsvarianter och 4 manövreringsvarianter att välja mellan.
 • Våra "småtraktorer" med 75 till 109 hk är stortraktorer vad gäller möjligheter.
Förarhytter med 5 eller 4 hyttstolpar (ARION 500 och 600) eller PANORAMIC-hytten (ARION 400) ger stor flexibilitet i hyttutbudet.
Rikligare urval finns inte. När det gäller mångsidighet och utrustningsmöjligheter gör CLAAS klassen runt 150 hk till en lyxklass.
CLAAS erbjuder det bredaste stortraktorprogrammet i branschen.

XERION 5000-4000
530-435 hk / 390-320 kW

Läs mer här

AXION 950-920
410-320 hk / 302-235 kW

Läs mer här

AXION 870-800
295-205 hk / 217-150 kW

Läs mer här

ARION 660-610
205-145 hk / 151-107 kW

Läs mer här

ARION 550-510
165-125 hk / 121-92 kW

Läs mer här

ARION 460-410
140-90 hk / 104-67 kW

Läs mer här

ATOS 350-220
109-76 hk / 80-56 kW

Läs mer här

ELIOS 240-210
103-75 hk / 76-55 kW

Läs mer här

NEXOS 250-210
112-75 hk / 82-55 kW

Läs mer här
Fråga om en provkörning

Tillverkad enligt kundönskemål.

Otaliga användningsmöjligheter
150.000 gånger väl genomfört arbete.

Upptäck alla berättelser från våra kunder i spellistan på YouTube.


Fråga om en provkörning

150.000 förgreningar

Koppla ihop maskin och företag: TELEMATICS analyserar, optimerar och dokumenterar dina maskin-, arbets- och resultatdata. Fjärrservice är din entré in i den nya tidsåldern.

TELEMATICS: Arbete

Mindre ansträngning

Du kan uppnå mer med mindre ansträngning, eftersom tekniken lokaliserar maskiner, förhindrar fel, hanterar dokumentation, registrerar avkastningsdata, identifierar optimeringspotential och mycket mer.

Fråga om en provkörning
„Mina förväntningar på maskinleverantörerna är att de kan erbjuda mycket bra service och att de direkt löser eventuella problem som uppstår.“
Kim Kragh, Braeraa, Haderslev, Danmark

Morgondagens teknik

Tack vare morgondagens teknik kan du med maskiner från CLAAS redan idag sänka dina kostnader och få värdefull tid över. Digitala system ger dig konkreta fördelar genom att ta över en del av arbetet.

Fråga om en provkörning
Tack vare TELEMATICS och REMOTE SERVICE kan din CLAAS serviceverkstad jobba med mycket bättre kontakt med dig och dina maskiner, oavsett var du är.
ICT optimerar kvalitet och prestanda genom att styra traktorns körhastighet. På så sätt anpassas hastigheten ständigt till varierande förhållanden och du får ut det bästa av maskinkombinationen.

150.000 provkörningar

150.000 som investerat har först testkört CLAAS traktorer och därför blivit begeistrade. Nu är det din tur. Kontakta din CLAAS-representant och avtala tid för en demonstrationskörning.

Fråga om en provkörning